over Willem Philipsen

Het vinden van kracht na een enorme tegenslag

Vanaf de eerste dag dat Willem Philipsen een instrument in zijn handen had wist hij wat hij later wou worden. Zijn passie en ambitie brachten hem naar de grootste Nederlandse podia. Een herseninfarct gooide roet in het eten, maar hield Willem niet tegen om minder actief te worden.

over Willem Philipsen

Vindt je kracht en creëer nieuwe kansen

Ondanks dat Willem voor de rest van zijn leven gedeeltelijk verlamd is, is hij er niet minder actief op geworden. Willem ontdekte een nieuw positivisme vol humor en energie waarmee hij nieuwe kansen wist te creëren. Nu zet hij deze kracht en motivatie in om dagelijks mensen te inspireren en in te laten zien dat beperkingen en tegenslagen je niet definiëren. Op de podia waar hij eerst te vinden was met een gitaar in zijn handen deelt hij nu zijn inspirerende verhaal dat ieder publiek weet te raken.

OVER Willem Philipsen

INTRIGEREND. INSPIREREND. MOTIVEREND.

Ondertussen is zijn inspirerende verhaal door vele mensen enthousiast ontvangen. Meerdere keren was Willem Philipsen op televisie te zien zoals bij KRO De Wandeling, Recht Uit Het Hart, EenVandaag: De Optimist en De Wereld Draait Door. Daarnaast heeft hij ook bekende podia herontdekt tijdens zijn lezingen op onder andere Lowlands en de Zwarte Cross. Tijdens lezingen bij Nike, TEDxRotterdam, de Hersenstichting en Het Fitte Brein was Willem zijn inspirerende verhaal enthousiast ontvangen.

Buiten lezingen zet Willem zich actief in voor maatschappelijke doelen. Als ambassadeur van de Hersenstichting en de Edwin van Der Sar Foundation weet hij mensen dagelijks te inspireren en motiveren.

Boek van Willem Philipsen

Met de stroom mee - Hoe ik als topmuzikant een herseninfarct overleefde, en een betere versie van mezelf werd

In mei 2007 was Willem 23 jaar oud en hard op weg naar de top van de Nederlandse muziekscene. Hij werkte als gitarist voor onder andere Postmen, Soulvation en met Anouk en stond samen met hen op de grootste festivals als Lowlands en Parkpop. Maar aan dit leventje als rockster kwam abrupt een einde toen hij werd getroffen door een herseninfarct. Als gevolg daarvan raakte Willem voor de rest van zijn leven gedeeltelijk verlamd en kwam zijn carrière als gitarist tot stilstand. In één klap waren zijn leven zoals hij dat kende, zijn grote passie, zijn inkomen, zijn toekomst, verleden tijd.

Nu, veertien jaar later, is Willem begonnen aan een missie. Hij wil anderen, jong en oud, laten zien dat je altijd opnieuw kunt beginnen. Zijn herstelproces kostte tijd en inspanning maar heeft hem veel geleerd over vriendschap, vertrouwen en zijn eigen vermogen tot aanpassing. Inmiddels staat zijn leven weer volledig in het teken van muziek en werkt hij als succesvol producer. Daarnaast heeft hij ook andere talenten en kanten bij zichzelf ontdekt. Hij is gelukkig met deze Willem versie 2.0.

Willem Philipsen

Neem contact op met Willem Philipsen

Inspirerende lezingen over omgaan met tegenslag. Neem contact op met Willem Philipsen en informeer vrijblijvend voor uw evenement, bedrijf of organisatie.